Петър Колев: Проблемът е в Скопие – старите югославски номера от едно време

Петър Колев: Проблемът е в Скопие - старите югославски номера от едно време

Честванията на Гоце Делчев не минаха без провокации в РС. Българи бяха арестувани на ГКПП „Гюешево“, десетки чакаха с часове, без да бъдат пуснати в страната заради технически проблем на македонските власти, който се оказа само в посока влизане.

„Оказа се, че граничните служби на РСМ не могат да се справят от сериозния поток от 50-60 автомобила, това са старите югославски номера от едно време. Ако видите охраната с вертолети и полицейското присъствие на честванията, това е пълна демонстрация на мощ върху гърба на всеки българин, който иска да отиде на гроба на Гоце Делчев“, коментира председателят на Гражданския демократичен съюз в РСМ Петър Колев в предаването „Брюксел 1“.

Той очаква остра реакция от българската страна.

Още по темата

4 фев 2023 18:17

37

4 фев 2023 16:15

65

4 фев 2023 15:37

41

„Когато някой се опитва да се гаври с достойнството, не заслужава нищо друго, освен звучен шамарник, трябва да си получи заслуженото. Високо изправени, с достойнство, пред целия свят да кажем, че така не може“, призова Колев.

Пред Bulgaria ON AIR той изрази надеждата си, че след днешното поведение на властите в РСМ ще има реакция от Европа и света. И ще бъде осъзнато, че проблемът между двете страни е в полето на РСМ.

„Проблемът се намира в Скопие и се казва „македонски политически елит“, всички хора с власт. Той не е битов, междучовешки, той е проблем на македонските служби, хората, които имат власт и мощ да формират такова отношение към българите“, заяви председателят на Гражданския демократичен съюз в РСМ.

Колев е убеден, че е бил в забранителния списък, за който през последните дни се говори активно. Както е сигурен, че и българските служби знаят за това, но не реагират.

https://www.dnes.bg/


image0 (9K)