Петър Москов ще гради консервативна десница

„Оставките след трагедията в Своге са били една несправедлива нужда от промяна за отпушване на винтила“, посочи той

[ad id=“225664″]

Бившият здравен министър Петър Москов създава консервативна десница. Той подкрепи вицепремиера Валери Симеонов и посочи, че за него консервативно-патриотичната десница е алтернатива и смислено политическо бъдеще на България.

„Харесвам хъса и енергията на Валери Симеонов. В него виждам енергия за промяна без да съм съгласен с голяма част от нещата, които иска да направи. В голяма част от членовете на мнозинството виждам желание да мине времето”, коментира Москов в ефира на бТВ.

По думите му сегашното управление няма идеологически фундамент и реагира на момента, няма ясни цели за промени на публичните системи, изглежда хаотично и бива подмятано на ляво и на дясно.

Той е категоричен, че социализмът не може да е алтернатива на нищо. „Той носи само икономическа разруха и обществен упадък“, обясни Петър Москов.

[ad id=“236993″]

Бившият здравен министър посочи, че оставките след трагедията в Своге са били една несправедлива нужда от промяна за „отпушване на винтила“.

По повод идеята за нова здравна застраховка той обясни, че е несериозно да се коментира без да има сериозна идея или разписан проект.

„Ако идеите са да се увеличава здравната вноска, това е дълбоко погрешно и значи абдикиране на държавата от здравеопазването и нахранване на лобитата. Ако си представите здравната система като съд с вода с много пробойни, едновременно мръсен, ръждясал и водата не става за пиене. Трябва да запушите пробойните и да смените водата и да боядисате съда, а не да сложите още една чешма да налива вода вътре”, уточни той.

По повод съдебното дело  за вносните ваксини, по което Москов е подсъдим, той уточни, че няма такова дело.

[ad id=“263680″]

„В обвинителния акт няма капка съмнение, че са приложени качествени ваксини. Делото е затова правилно ли Министерският съвет е внесъл ДДС за тези ваксини”, коментира ексминистърът.


image0 (9K)