Петър Стоянов: Големият проблем на България е националната деморализация

„И корупцията, и недъзите в съдебната система, и битовата престъпност – всичко това са следствия от националната деморализация в България“, посичи бившият държавен глава

[ad id=“225664″]

„Дали ние дължим благодарност на румънци, литовци, финландци и украинци – мисля, че е наш въпрос. Колкото и малък да е бил техният принос, ние сме длъжни да изразим своята благодарност.“ Това каза в предаването „Денят започва“ по БНТ Петър Стоянов, президент на България (1997 – 2002 година).

„Този въпрос се превръща в много чувствителна тема и започвам да се замислям за 3 март като национален празник“, обясни Стоянов. „Какъв е този национален ден, ако ще разделя българското общество“, допълни той като обясни, че е прочел много коментари и те са били противоположни.

[ad id=“236993″]

„Отношението на българите към Русия не може да бъде променено и в това няма нищо лошо“, коментира Петър Стоянов. Той подчерта, че отношенията между българския и руския народ са нещо различно от правенето на реална политика.

Петър Стоянов коментира и случая в Пловдив, при който беше задържан рентгенологът д-р Иван Димитров. По думите на Стоянов „казусът в Пловдив е много чувствителен“. „Той опира повече до юридическите параметри на това, което се нарича неизбежна самоотбрана“, обясни Стоянов.

„Но извън това става въпрос за най-голямото поражение върху България – националната деморализация“, смята Петър Стоянов. „И корупцията, и недъзите в съдебната система, и битовата престъпност – всичко това са следствия от националната деморализация в България“, посочи той.

[ad id=“236999″]

„Не можем да виним и изискваме само от институциите, забравихме за ролята на семейството, църквата и училището“, каза бившият държавен глава.


image0 (9K)