Петър Хубчев: Очакваме битка срещу Беларус

Селекционерът на България Петър Хубчев е доволен от старанието на футболистите от националния отбор преди световната квалификация в петък в Беларус. Мачът е от 21:45 часа и ще бъде предаван пряко по БНТ1 и БНТ HD.

Той заяви, че е нормално да има умора предвид края на сезона, но усеща желание у тях и това е много важно. Другото, което радва Хубчев, е, че ваканционно настроение до момента не се наблюдава.

„Положихме максимално усилия, за да възстановим играчите. Виждам ги концентрирани и мотивирани, а ние на това държим. Отнесоха се сериозно поне досега. Една от задачите ни бе да ги убедим, че ни чака сериозен мач. И аз съм сигурен, че мачът наистина ще бъде много тежък. Дано съм успял да ги убедя в това.“, започна Хубчев.

„Горе-долу ми е избистрен съставът. Имаме още две или три тренировки. Трябва да видим как ще се получат нещата. Аз много пъти казах, че до последната тренировка преди Холадния имахме колебания за някои от постовете. И сега е така, вероятно някои решения ще ги вземем в последния момент. А какво ще противопостави Беларус, с какво ще ни затрудни, смятам да го коментирам с отбора. Както и с какво ще противодействаме. Да, с Холандия изиграхме един добър мач, и като игра, и като резултат. Но трябва да го забравим този мач, защото вече е в миналото, колкото и всеки да го има в главата си. Но като цяло е позабравен и сме концентрирани върху това, което предстои.“

Попитан дали класирането в момента и балансът срещу Беларус в исторически план имат значение преди мача в петък, Хубчев отговори: „Не говоря много често пред вас, но винаги съм казвам, че не разчитам на традиции в спорта. Сигурно чисто статистически сме по-добре в изиграните мачове до сега. Сигурен съм, е отборът на Беларус е силен физически, мощен отбор.“

„Очакваме битка, дано да ги надтичаме и надборим. Не усещам да има желание за почивка у играчите. До вчера бе така. Много концентрирани бяха момчетата. Усещам желание за този мач и се надявам, че не съм се заблудил, завърши треньорът.

 


image0 (9K)