Пилотите на разбилия се Ан-148 се хванали за гушите преди катастрофата

Ругаейки се, те са се опитали да разрешат проблем, увеличавайки скоростта и наклоняваййки машината към земята

[ad id=“225664″]

От декодирането на записа от „черната кутия“ на разбилия се преди дни руски самолет Ан-148 е станало ясно, че пилотите не са разбрали причината за проблемите при определяне на скоростта на машината. Това съобщава в. „Комерсант“, позовавайки се на собствени източници, цитирани от нюз. бг. В началото на записа се чувало как пилотите четат картата за управление, проверявайки работата на различните прибори и устройства.

[ad id=“236993″]

След излитането на самолета пилотите са открили на дисплея различни показатели на скоростта.

Ругаейки се взаимно, те са се опитали да разрешат проблема, като увеличили скоростта и наклонили машината към земята. При сблъсъка вече се чували нечленоразделните крясъци на пилотите, уточняват източниците на руското издание.

Вчера Междуведомствената авиационна комисия съобщи, че експертите са могли да потвърдят информацията, получена по време на декодирането на първия параметричен регистратор. Тогава анализът е показал, че катастрофата може да е станала заради несъответствието в данните за скоростта на полета, които пилотите са получили от приборите.

[ad id=“236999″]

Самолетът Ан-148 на „Саратовските авиолинии“, изпълняващ полет от Москва за Орск, се разби в неделя няколко минути след излитането си от летище „Домодедово“. Загинаха всички 65 пътници и шестима членове на екипажа.


image0 (9K)