Пилоти на пътнически самолети: Те светеха ярко и прелетяха с голяма скорост край нас

Властите в Ирландия проучват съобщения за ярки неидентифицирани летящи обекти (НЛО) край западното крайбрежие на страната, предаде BBC.

Първият сигнал бил подаден в 6,47 часа местно време в петък – 9 ноември. Тогава жена пилот на самолет на авиокомпанията „Бритиш еъруейз“ (British Airways) се свързала с авиодиспечерите на летище „Шанън“ (Shannon Airport). Тя поискала да знае дали има военни учения в района, защото „нещо се движи много бързо“.

Отговорът бил, че няма учения.

Пилотката, изпълняваща полет от канадския град Монреал за летище „Хийтроу“ (Heathrow Airport) в Лондон, казала, че имало „много ярка светлина“ и обект, който се приближил от лявата страна на самолета, преди „бързо да се отправи на север“. Тя се чудела какво може да е летяло, но казала, че курсът изглежда не подсказвал сблъсък.

Друг пилот на самолет – на авиокомпанията „Върджин“ (Virgin Atlantic), също забелязал странни неща и предположил, че може да е метеорит или друг обект, навлязъл в земната атмосфера. Той казал, че имало „множество обекти, следващи същата траектория“ и че били много ярки.

Пилотът видял „два ярки обекта“ от дясната си страна, които набрали височина с много висока скорост.

След съобщенията от малък брой самолети в петък – 9 ноември, за необичайна въздушна активност, Ирландското гражданско въздухоплаване подаде доклад. Той ще бъде разследван с нормалната конфиденциалност, съпътстваща разследващия процес“, се казва в съобщение на организацията.


image0 (9K)