Пиян шофьор влачи дете 10 метра, след което избяга

Пиян обитател на ромската махала в белослатинското село Бъркачево прегази дете и избяга. Той влачил 7-годишно момче с колата без да му помогне, след което се скрил.

Детето е с потрошени прешлени и крайници. След като му била оказана помощ в спешния център в Бяла Слатина то е преместено във врачанската болница. Извършени са му няколко спешни операции, но състоянието му все още е критично.

Пострадалото хлапе е от близкото село Търнава, но било взето за отглеждане от приемно семейство в Бъркачево. Колата го помляла, когато тръгнало към бакалията да си купи закуска в петък, пише Кмета.бг.

25-годишният Митко Венков седнал зад волана, след като се почерпил солидно. Като ударил детето, той го влачил с раздрънканата си Лада десетина метра, но вместо да спре и да се опита да му помогне, той напуснал местопроизшествието с мръсна газ.

Полицаите го намерили няколко часа по-късно, докато се опитвал да избяга от селото, скрит в колата на свой приятел. Джигитът бил арестуван, а униформените установили, че не само е карал пиян, но няма и шофьорска книжка.

Според местните хора много неграмотни цигани в селото са се сдобили с автомобили и фучат с тях без да имат свидетелства за правоуправление. Твърде често карали пияни.


image0 (9K)