Плодове за красива кожа през лятото

Плодовете и зеленчуците снабдяват организма ни с много полезни вещества. Пролетно-летният сезон предлага изобилие от плодове, които са изключително полезни за кожата на лицето. Ето, които са най-полезните за кожата ви.

[ad id=“225664″]

1. Боровинки

pri-revmatizym-i-stavni-zabolqvaniq-piite-otvara-ot-borovinki

Боровинките са истински дар за красота и здраве. Наричат ги суперхрана. Те са източник на антиоксиданти, богати са на фибри и витамини А и С. Ако ги добавите ги към вашата диета те ще направят страхотни неща за кожата ви.

[ad id=“263680″]

2. Ябълки

iabalki

“Изяждай ябълка сутрин – за здраве и вечер – за красота”, казват французите.

Ябълките са богати на минерали, както и на ценните за нашия организъм витамини от групата B, C . Ябълките са богат източник на пектин и целулоза, ябълчна и лимонена киселина, захари.

[ad id=“236999″]

3. Диня

dinia_resized

Динята е сред най-вкусните летни плодове. Освен, че разхлажда в жегите и се отразява добре на организма, динята има и друго полезно действие – почиства кожата и я прави да изглежда по-млада и красива.

[ad id=“237001″]

4. Банан

healthy-bananas-1600x1200

Бананите са един от най-добрите източници на калий – минерал, който е жизненоважен за поддържане на баланса на овлажняване на кожата. Изключително сухата кожа е класически симптом на недостиг на калий, затова опитайте да включите банана в ежедневния прием на плодове.

[ad id=“238430″]

5. Ананас

ananas_resized

Ананасът се е използвал за лечение в продължение на векове, тъй като е единственият плод, за които е известно, че съдържат ензим, наречен бромелаин – той се бори с възпаленията на кожата и подуванията.

[ad id=“218001″]

6. Ягоди

qgodi

Ако искате да се разхубавите по естествен път, ягодите са едно чудесно средство за тази цел. Те са особено богати на елагична киселина, която се бори срещу бръчките.

[ad id=“236993″]

7. Папая

papaia_resized

Папаята е истинска бомба на витамин А и ензима папаин, който помага да се разграждат неактивните протеини, а кожата да се отърве от мъртвите клетки.

[ad id=“225664″]

8. Киви

kiwi_resized

Това официално е плодът, съдържащ най-много витамин С – основната съставка на кожата за жизненост и блясък.

[ad id=“263680″]

9. Нар

nar sok

Подобно на боровинките, нарът също е определен за суперхрана. Освен това той съдържа мощни съединения срещу стареене, които спомагат за стимулиране на регенерацията на кожните клетки.

[ad id=“236999″]

10. Череши

chereshi

Черешите съдържат по-висока концентрация на антиоксиданти от всеки друг плод, като помагат за борбата със свободните радикали и по този начин забавят процеса на стареене.

[ad id=“237001″]

Още за здравето четете в ЗАРАТА


image0 (9K)