Подробности от прокуратурата по случая с удушения от жена си 73-годишен мъж

Окръжна прокуратура-Пловдив внесе в съда обвинителен акт спрямо 68-годишна жена за това, че на 13.01.2019 г. в пловдивското село Труд, умишлено е убила 73-годишния си съпруг.

ОТ ПРОКУРАТУРАТА ПРИПОМНЯТ ПОДРОБНОСТИТЕ ПО СЛУЧАЯ:

Обвиняемата и пострадалият са съпрузи, като отношенията между тях били влошени от много години. Те живеели в една къща в селото, но на различни етажи и с отделни домакинства.

На 13 януари 2019 г. по обяд, жената попитала на висок глас съпруга си дали знае къде се намират ключовете ѝ, тъй като не можела да ги намери. Той отговорил, че не ги е виждал и я посъветвал да си ги търси сама. По-късно в къщата пристигнали гости на мъжа, негови съседи и приятели. На тях той им казал, че на другия ден ще ходи в болница в Пловдив, за да си прави медицински изследвания. Няколко часа по-късно те си тръгнали. След това човекът влязъл във външната баня, за да се изкъпе.

Обвиняемата го последвала и попитала отново къде са ѝ ключовете. Между двамата възникнал скандал, при който съпругът грабнал дървен налъм и посегнал да я удари. Жената вдигнала ръката си, за да се предпази. В този момент той изпуснал налъма, който счупил огледалото. Частите от него наранили краката му. Съпрузите били много ядосани. Словесният им спор прераснал в боричкане, при което двамата паднали на пода в банята. Обвиняемата успяла да хване съпруга си за врата с двете ръце, започнала да го стиска силно, докато в един момент той престанал да диша. С хавлиена кърпа жената забърсала банята, поставила я в найлонова торба и изхвърлила в контейнера за смет, заедно с налъмите.

На 14 януари 2019 г., тя отишла на работа, като не споделила с никога за случилото се. Същия ден приятели на убития отишли да го търсят в дома му и го намерили мъртъв в банята. Те подали сигнал в полицията.

По делото е изготвена съдебномедицинска експертиза, според която причината за смъртта на мъжа е механична асфиксия от притискане на шията. Спрямо обвиняемата взета мярка за неотклонение „задържане под стажа“.


image0 (9K)