Сексуален насилник смени пола си, за да отиде в женски затвор

Британски гражданин с доживотна присъда за изнасилване сменил пола си, за да бъде преместен в женски затвор.

Така – доскоро известният с името Мартин Понтинг, вече не се намира в строго охранявания мъжки затвор в Кеймбриджшър. 50-годишният изнасилвач е преместен в женския затвор в Ашфорд, но под името Джесика Уинфийлд, пише таблоидът „Evening Standard“.

Уинфийлд вече определя себе си като жена, която „се чувства щастлива от трансформацията си“. По всяка вероятност той е избрал промяната, за да бъде в затвор с по-лек режим, защото предишният е един от най-строго охраняваните в цялата страна. Преди 10 години изнасилвачът се оплака пред медиите, че в затвора го тормозят заради транссексуалността му.

Жертвата му не е доволна от облекчения режим, на който ще се радва. Тя го описва като „дяволски човек“. „Не съществуват достатъчно думи, за да опиша него и злото, което е причинил. Страшно е това, че са му позволили да си смени пола, а още по-страшно, че може да го пуснат на свобода заради това. Може да се е променил физически, но умът му остава същият“, споделя жената. Тя била шофьор на такси, когато била отвлечена и изнасилена от Понтинг преди 10 години.


image0 (9K)