Поредно изпитание за нервите на пасажерите на БДЖ

Отново неволи за пасажерите на. БДЖ. Нощният влак от Варна за София през Карлово е блокиран от 3 часа на поле край софийската гара Искър, а на пътниците не е осигурено придвижване, въпреки че се намират на не повече от 10 минути от крайната станция Централна гара. Това са разказали пред offnews.bg пасажери в злополучната жп композиция.

„Спряхме някъде около 6,30 часа и никой не ни казва нищо. Не е осигурен и алтернативен транспорт“, разказват хората от влака.

Някои от пътниците са излезли от влака и са тръгнали пеш през калните ниви.

От БДЖ са потвърдили за случая.

„Влакът е блъснал човек и в момента на мястото се извършват следствени действия. От органите на МВР зависи кога ще тръгне композицията“, казват от пресслужбата на жп компанията.

На въпрос защо за хората във влака не е осигурен алтернативен превоз от БДЖ обясниха, че нямат представа защо органите на следствието задържат влака толкова дълго при положение, че блъснатият от влака човек е жив и е откаран в болница.

ОТ БДЖ  са уточнили, че влакът остава на място, защото се очаквала да пристигне специализирана група за разследване на транспортни инциденти към СДВР. Междувременно повечето от пътниците са скочили от влака и са тръгнали да се придвижат пеш до гара Искър. Във влака са останали само 10-15 по-трудно подвижни пътници.

„От съображения за сигурност при такива случаи не препоръчваме влака да се напуска, но хората са се изнервили, което е разбираемо“, уточняват от жп компанията.


image0 (9K)