Посрещнаха плувеца Йосиф Миладинов в България

 

Българският плувец Йосиф Миладинов, който направи истински фурор на Олимпиадата в Токио, се прибра този следобед в България. 18-годишният българин влезе в Топ 8 на най-добрите на 100 метра бътерфлай, научи ЗАРАТА от БНТ.

Младият ни талант беше посрещнат с аплодисменти, прегръдки и добро настроение на Летище София. Сериозен медиен интерес предизвика плувецът, на когото специалистите предвещават бляскаво бъдеще.

Миладинов завърши на 8-ата позиция във финала на дисциплината, като представянето му се счита за огромно постижение за страната ни, след като България не е имала финал в плуването в олимпийския турнир от 33 години насам (след Сеул 1988).

Йосиф Миладинов не е напълно доволен от представянето си. В думите му личи и леко съжаление: „На финала исках да си подобря моето постижение, не съм отчаян, но не съм и доволен. Радвам се, че успях да изживея това. Имам много неща да подобрявам. Искам да благодаря на всеки един, който е бил до мен, на цяла България, че станаха да гледат този финал.“

„След плуванията на някои наши състезатели имаше лоши коментари. Не знам защо трябва да има такова отношение, след като сме отишли на Олимпиада и искаме нещо добро да направим за България. Но такива хора винаги ще има“, сподели със съжаление плувецът.

За Йосиф Миладинов предстои почивка, а след това ще продължи централизирана подготовка в София за следващите големи първенства. Той не крие и желание си да се състезава и на Олимпиадата в Париж след три години.

„Надявам се всичко да върви по план. Планирам почивка. Не знам време и дати, но ще си почина, докато плуването започне да ми липсва. Мисля да разнообразявам повече подготовката, да ходя на лагери извън България. Надявам се да ми е забавно докато тренирам. Басейнът тук в София е хубав, винаги има какво да се поправи. Но и в България, ако имаш мотивация и вяра, можеш да го направиш и тук. Мисля да продължа образованието си в България. САЩ не е опция за мен.


image0 (9K)