Поставят под карантина над 300 000 души в Мелбърн

Австралийските власти поставят под карантина над 300 000 души в северните предградия на мегаполисаа Мелбърн. Карантината ще бъде в сила един месец. Нейната цел е да бъде ограничено разпространението на  новия коронавирус.

Причина за строгота мярка – от две седмици във втория по население щат в Австралия има двуцифрено увеличаване на новите случаи на заразени, предаде „Ройтерс“.

Жителите на 30 предградия на Мелбърн ще трябва да си стоят у дома. Те ще могат да излизат само за пазаруване на хранителни и други продукти от първа необходимост, за здравни услуги, работа, грижа за близки хора и за физически упражнения.

Ограниченията ще бъдат придружени от масови тестове за новия коронавирус. Така властите се надяват да обхванат половината население на засегнатия район, по чиито граници са разположени патрули.

Мерките се въвеждат в момент, когато се облекчават ограниченията в останалата част от щата Виктория. Там през последните седмици отново отвориха ресторантите, спортните зали и кината.

Вчера в щата Виктория бяха регистрирани 73 нови случая на коронавирус – от 20 682 теста, а в понеделник имаше 75 нови случая.

 

 

 


image0 (9K)