Постът на Кирил Петков не бил червена линия

„Продължаваме промяната“ спечели парламентарните и вече започна преговори за управление с БСП, „Демократична България“ и „Има такъв народ“. Какво ги обединява и в каква посока се движат преговорите?

„Преговорите се движат много прозрачно за всички. Когато има среща, излиза се на брифинг и се съобщава, че се върви в посока редовен кабинет. Обединение по конкретни политики. България се намира в икономическа, здравна и политическа криза. Служебният кабинет е с вързани ръце, защото няма работещ парламент. Ключово е да има работещ парламент и редовен кабинет“, заяви лидерът на „Волт“ и мандатоносител Настимир Ананиев пред Bulgaria ON AIR.

Още по темата

17 ное 2021 23:15

22

17 ное 2021 22:30

56

Той подчерта, че изборите все още не са свършили, като по думите му е от ключово значение хората да излязат да гласуват тази неделя на балотажа и да подкрепят действащия президент Румен Радев.

„Тук имаме битка на модела – кой какво олицетворява. Радев олицетворява протестите. Кандидатът на ГЕРБ и ДПС олицетворява модела, срещу който протестираха 70% от българите“, настоя лидерът на „Волт“ в студиото на „България сутрин“.

Ананиев посочи още, че партиите трябва да намерят нещата, които ги обединяват, след което да сключат детайлно споразумение. Искаме да има детайлност, за да може хората и партиите да знаят какво да очакват, отбеляза той.

„Кирил Петков и Асен Василев показаха много нередности. Хората очакват, че когато някой бъде хванат да изнася милиони в сакове, той ще понесе отговорност. Специализираната прокуратура трябва да се махне, това звено е ненужно“, коментира още Ананиев.

Все още не са коментирани конкретни имена за Министерския съвет, но от „Продължаваме промяната“ номинират Кирил Петков за премиер и Асен Василев за финансов министър. Това обаче не са „червени линии“ и от „Продължаваме промяната“ са склонни да отстъпят, уточни Ананиев.

Той коментира и темата за Северна Македония и я определи сред ключовите теми на външната ни политика. Той бе категоричен, че тази тема ще бъде обсъждана в коалиционния формат.

„Искаме РСМ да е част от ЕС, но не с цената на големи компромиси. Имаме споразумение, което от тях не се спазва, но и там има динамика. Македонците като гласуваха срещу Заев, те казаха: Искаме да сме в ЕС, да сме с България в ЕС, очевидно вие не се справяте с тази задача. Ние искаме нормални добросъседски отношения. На Заев му беше вдигнат червен картон, македонците ще се смирят“, изрази очакване Ананиев.

https://www.dnes.bg/………….


image0 (9K)