Почина бивш кмет на Стара Загора

„С дълбока скръб съобщаваме, че на 91 години почина Таньо Игнатов – кмет на Стара Загора от декември 1973-а до март 1976 година“, обявиха от Община Стара Загора.

[ad id=“225664″]

Таньо Игнатов е роден на 15 август 1927 година в Долно Ново село, община Братя Даскалови. Години наред той работи в енергийно-промишления комплекс „Марица-изток“. След това става кмет на Стара Загора.

По време на неговото управление се открива Висшият институт по зоотехника и ветеринарна медицина, изгражда се мемориалът „Бранителите на Стара Загора“, започва строителството на новата гара, построени са много жилища…

[ad id=“263680″]

След края на мандата си като кмет, Таньо Игнатов е първи секретар на Общинския комитет на БКП в Раднево – до 1983 година. След това е председател на Окръжния комитет за държавен и народен контрол.

[ad id=“238430″]

Въпреки че от няколко години живее в София, той не е прекъсвал връзките си със Стара Загора. С неговия разказ започва книгата „Живи спомени – документирани разговори с девет старозагорски кметове“. Тя е  издадена през 2015 година от Община Стара Загора.

Признателни сме за всичко, което Таньо Игнатов е направил за развитието на Стара Загора!„, се казва в съобщението на Община Стара Загора.

[ad id=“218001″]

Поклонението и погребението ще се състоят утре от 11.00 часа в Гробищен парк Стара Загора.


image0 (9K)