Почина Джордж Майкъл

Легендата на поп музиката Джордж Майкъл е починал,  предаде БиБиСи. Медиата се позовава на неговия говорител, който е казал, че „с огромна тъга трябва да съобщим, че нашият обичан син, брат и приятел Джордж почина в дома си на Коледа“. Той уточнява, че на този етап няма да има повече коментари и семейството му моли да не бъде безпокоено „в този труден и емоционален момент“.

БиБиСи съобщава, че около смъртта на 53-годишния певец няма никакви подозрителни обстоятелства според полицията.

Неговият мениджър помоли медиите и феновете да уважават желанието за усамотение на семейството на Джордж Майкъл в този така тежък за тях момент.

Изпълнителят е роден на 25 юни 1963 г. в Лондон под името Йоргос Кириакос Панайоту.

От началото на кариерата си той е продал над 100 милиона албума по цял свят.

Певецът дебютира в началото на 80-те години на миналия век, като сформира дуета „Уам!“ („Wham!“) заедно с най-добрия си приятел Андрю Риджли. Двамата записват поредица от мегахитове като „Wake Me Up Before You Go-Go“, „Freedom“, „Last Christmas“, „Wham Rap!“ и много други. Дуетът се разпада през 1986 г. и Джордж започва соло кариера.

Сред другите му известни песни са „Careless Whisper“, „Faith“, „I Want Your Sex“, „Freedom ’90“ и дуетът с Елтън Джон „Don’t Let The Sun Go Down On Me“.

Джордж Майкъл обявява открито своята хомосексуалност през 1998 г. В началото на 2006 г. се омъжва за дългогодишния си приятел Кени Гос.

ПОКЛОН ПРЕД ПАМЕТТА НА ВЕЛИКИЯ ДЖОРДЖ МАЙКЪЛ!


image0 (9K)