Почитателка на маркови чанти ще отговаря за европредседателството

Строителката на магистрали Лиляна Павлова ще отговаря за европредседателството. Павлова е от най-енергичните членове на първия и втория кабинет на Бойко Борисов. По време на снежните бури, затрупали България с преспи в началото на годината, тя обикаляше като Хвърковата чета и неуморно даваше пресконференции – сутрин и следобед, за това къде и как се чисти.

Качеството на строителството на магистралите и особено избора на фирми строители бяха причината БСП да й вдигне мерника. Левицата поиска анкетна комисия да провери строителството на пътища, ГЕРБ блокира идеята в парламента. Но в същия ден се разбра и, че Павлова няма да получи строителния ресор, който владееше в първите два кабинета на Борисов, от времето, когато Росен Плевнелиев стана президент.

В последните дни гръмна и друг скандал, свързан с Павлова – за скъпите й чанти.

Енергичната дама обаче ще поеме председателството, където нейната твърда ръка и работливост ще свършат работа.

Лиляна Павлова е родена на 6 декември 1977 г. в София. Внучка е на партизанина и член на ЦК на БКП Георги Павлов. Неслучайно соцдепутатът Кирил Добрев се пошегува във фейсбук, че като деца са си играли на плажа в почивната станция на ЦК.

Павлова е икономист, завършила е УНСС със степен бакалавър по „Международни икономически отношения“ и Варненски свободен университет със степен магистър по „Публична администрация и европейска интеграция“. Защитава докторска степен по икономика, специализира право в Института за следдипломна квалификация към УНСС .

От кариерата й е видно, че неслучайно е попаднала в строителното министерство.

Първото й работно място е като финансов мениджър към програма ФАР. През 1999 г. работи като експерт по международни проекти към Института за следдипломна квалификация при УНСС. От 1999 до 2002 г. е експерт в Координационното звено по програма ИСПА към министерството на регионалното развитие и благоустройството. През 2002 г. работи като експерт в дирекция „Национален фонд“ в министерството на финансите. През следващите седем години, до 2009 г., е началник отдел в дирекция „Национален фонд“ в министерство на финансите). От 2009 г. е заместник-министър на регионалното развитие и благоустройството.

На 7 септември 2011 г. Павлова е посочена от премиера Бойко Борисов за министър на регионалното развитие и благоустройството на мястото на подалия по-рано оставка във връзка с кандидатирането си за президент Росен Плевнелиев.

epicenter.bg

 


image0 (9K)