По телефона вече заплашват с убийство и карат възрастните да теглят парите си от банката

Масирана атака на телефонните измамници в Стара Загора, които само за 13 октомври отчитат сериозен приход: около 15 000 лева, долари, евро и злато.

13 октомври се е оказал изключително ползотворен за мнимите полицаи, които звънят на възрастни старозагорци и измислят всякакви нови схеми на заблуда и заплахи.

Нововъведението от вчера е, че първо на стационарния телефон се обажда един глас и заплашва с убийство старица на 87 години, след секунди, докато жената е максимално стресирана, на мобилния ѝ звъни „полицай“, който моли за помощ да се задържат измамници, но жената трябва да предаде определена сума пари. Отново от терасата потърпевшата пуска 1000 лева.

В другия подобен случай измамниците са взели от 82-годишна жена 800 лева.

Последният случай от бюлетина на ОД на МВР-Стара Загора за 13 октомври е най-фрапантен. Измамената жена отново е на възраст над 80 години. Отново „полицай“ става нейният финансов „палач“, като първоначално потърпевшата хвърля през балкона на непознат 4 000 лв, 700 долара, 100 евро и златни накити. Но нищо не приключва дотук… Впоследствие мъжът убедил потърпевшата, че парите, които държи в банки, могат да бъдат изтеглени от измамниците и я накарал да направи две тегления в размер на 6 400 лв. и 2 400 лв. Посочените суми жената оставила на различни места в Стара Загора.


image0 (9K)