Правителството изсипва още пари за образование в бюджета на общините

Предложението за допълнителните траншове е на образователния министър Красимир Вълчев

Правителството ще осигури допълнителни средства към бюджетите на общините. за финансово осигуряване на дейности по националните програми „Развитие на системата на предучилищното образование“, „Заедно за всяко дете“ и „Без свободен час“. Това предвижда дневния ред на министрите за днешното редовно правителствено заседание, предава Канал 3.

Предложението за допълнителните траншове по бюджетите на общините е на министъра на образованието и науката Красимир Вълчев.

Кабинетът ще реши дали Първа МБАЛ – София ЕАД да стане университетска болница. Точката е внесена от министър на здравеопазването Кирил Ананиев. Здравният министър ще представи пред правителството и проект на постановление за изменение на наредбата за условията, правилата и реда за регулиране и регистриране на цените на лекарствените продукти, приета с постановление № 97 на Министерския съвет от 2013 г.

Министърът на правосъдието Цецка Цачева ще представи проект на постановление за приемане на правилник за прилагане на Закона за защита на лица, застрашени във връзка с наказателно производство.


image0 (9K)