Празникът на розата озари казанлъчани

„От тук – от там“ премина царското шествие на Царица Роза 2020 с обиколка на целия град и направи празника достъпен за всеки дом. Чудомирови герои огласяха с появата си изненаданите казанлъчани по жилищни квартали, големи улици, площади и паркове. Под мотото „Царица иде – всеки да я види“ цветните образи възвестяваха появата на Царица Роза 2020 Мария Петрова и нейните подгласнички Сузан Иглева и Стефани Петрова. Поръсвани с много розов цвят и аромат жителите на Града на розите аплодираха най-красивите сред красивите абитуриентки на Града на розите.

Заради противоепидемичните мерки необичайната обиколка заведе за първи път Царица Роза при хората, а не, както е обичайно те и хилядите гости от цял свят да се съберат в центъра, за да я видят. Розоберачи с атрактивни влакчета пръскаха розов цвят по пътя на царското шествие, а милите поздрави на момичетата усмихнаха малки и големи.

На централния площад „Севтополис“ традиционно Царица Роза се обърна към своите поданици и многобройните гости на града от цяла България. „Благословени дни и здраве!“ пожела тя и покани всички да празнуват заедно Фестивал на розата 2021, след което спонтанно се извиха празнични хора.

Въпреки необичайните условия, съобразени с паднемията, Казанлък празнува своя Фестивал на розата 2020 и спази традициите в Града на розите. Красивото цвете цъфна и в условия на карантина. Стотици снимки за спомен получиха всички, които нечаквано се срещнаха с Царица Роза 2020 и нейните подгласнички, избрани за първи път във виртуалното пространство. Така младите момичета доказаха, че ще служат на своите съграждани отговорно и всеотдайно. Защото обичаите са живи, а както възвестяваше глашатаят на царското шествие – Чудомировият герой Станчо барабанчикът: „Никой не може да ни уплаши и да вземе короната на Царицата, празника и красотата!“.

Честити 117-ти Празници на розата, Казанлък!

 

 


image0 (9K)