Преговарящите за коалиция в Германия близо до съгласие за бежанците

Консерваторите на германския канцлер Ангела Меркел и социалдемократите на Шулц са близо да преодолеят голямо препятствие на разговорите за формиране на ново коалиционно споразумение. Това заяви високопоставен представител на социалдемократите на коалиционните преговори, информира „Ройтерс“.

[ad id=“263680″]

Партиите се опитват да се договорят по деликатния въпрос за обединение на разделените бежански семейства в Германия, като някои политици от социалдемократите настояват за по-снизходителен подход. Но консерваторите искат по-твърд подход по имиграционните въпроси, за да не изгубят още гласове в полза на „Алтернатива за Германия“.

Разговорите за обединение на семействата продължиха цяла нощ. Партиите не постигнаха споразумение, но заместник-председателят на Германската социалдемократическа партия Малу Драйер заяви, че партиите са достигнали „финалните етапи“ за сключване на споразумение.

[ad id=“218001″]

Драйер добави пред радио Deutschlandfunk, че има воля сред преговарящите още днес да бъде постигнато споразумение.

Представителят поясни, че преговарящите страни все още не са разрешили различията по въпроса за здравното осигуряване и политиката на трудова заетост.

Но ние не сме много далеч от решение, каза тя.

 


image0 (9K)