Президентите Радев и Тръмп разговаряха в Париж 

Президентът Румен Радев разговаря с американския президент Доналд Тръмп в Париж по време на снощния прием в Музея Орсе за държавните и правителствени ръководители, събрани във френската столица за честванията на 100-годишнината от края на Първата световна война. Домакини на приема бяха френският президент Еманюел Макрон и съпругата му Брижит.

Гостите на приема имаха изключителната възможност да разгледат изложбата „Пикасо. Розов и син период“ (Picasso. Bleu et Rose) в музея „Орсе“ в Париж. Държавният глава Румен Радев бе придружаван от съпругата си Десислава Радева.

Днес българският президент ще участва във възпоменателната церемония в Париж по случай 100-годишнината от края на Първата световна война, заедно държавните и правителствени лидери от над 80 държави от цял свят, сред които генералният секретар на ООН Антониу Гутериш, генералният директор на ЮНЕСКО Одре Азуле, председателят на Европейския парламент Антонио Таяни, президентът на САЩ Доналд Тръмп, президентът на Русия Владимир Путин, канцлерът на Германия Ангела Меркел и много други.

По-късно българският държавен глава ще вземе участие в Парижкия форум за мир – инициатива, която има за цел да насърчи международното сътрудничество и подобряване на управлението. Румен Радев ще направи изказване, посветено на потенциала на новите технологии като фактор за задълбочаване на политическия диалог, икономическия растеж и социалното сближаване.


image0 (9K)