Президентът на Чехия: Тръмп защитава страната си! Европейският съюз не ни пази

На фона на критиките към Тръмп – за ограничителните мерки, които въведе спрямо жители на мюсюлмански страни, президентът на Чехия Милош Земан категорично подкрепи своя колега от САЩ.

„Тръмп защитава страната си, той е загрижен за безопасността на своите граждани. Точно това, което елитите на Европейския съюз не правят“. Това написа в социалната мрежа Twitter говорителят на чешкия президент.

Тръмп подписа в петък указ, с който се спира достъпа до САЩ на бежанците от Сирия, както и на гражданите на 7 мюсюлмански страни. Тръмп обяви, че целта му е да пази страната си от „радикални ислямски терористи“.

Този ход предизвика критики сред политици и граждански организации. 72-годишният президент на Чехия Милош Земан обаче отдавна симпатизира на американския лидер.

Земан също е противник на имиграцията от мюсюлманските страни. Той нарича вълната от бежанци „организирана инвазия“ и смята, че мюсюлманите са „невъзможни за интеграция“. „Безопасността на чешките граждани е приоритет. Сега имаме съюзник в лицето на САЩ“, написа още в Twitter неговият говорител.


image0 (9K)