Пречистването на епифизата

Епифизната жлеза се смята за една от най-важните части на нервната система. Скрита между двете полукълба в мозъка, тя изработва серотонин, който се превръща в мелатонин. Продукцията му се стимулира от тъмнината и се потиска от светлината. По този начин се регулират сезонните функции и циклите на будуване и сън.

Малката жлеза е обвита в мистерия и още от древността е наричана „трето око” – вид духовна антена, която се свързва с ясновидството. Епифизата е възприемана като връзката на човешкото тяло с по-дълбоки сфери на мисълта или като прозорец към други измерения. Учени твърдят, че структурата на епифизната жлеза наподобява тази на окото и може да се разглежда като закърняло трето око.

Различни видове нисши гръбначни, като влечуги и земноводни, действително могат да усещат светлина чрез трета структура, подобна на око, която е свързана с епифизната жлеза и служи за регулиране на техните биологични ритми, както и за навигация, тъй като това „трето око” може да усети поляризацията на светлината.

Установено е, че с възрастта епифизната жлеза се калцифицира, подобно на редица други органи в тялото. При образно изследване тя започва да се вижда като голяма бучка калциев фосфат. Много хора имат симптоми на тежка калцификация на епифизната жлеза още от 17 годишна възраст. Калциевите зърна се наричат още „мозъчен пясък” и медицински проучвания свързват натрупването им с развитието на неврологични заболявания като Алцхаймер. Този процес на калцификация е причинен от постоянното излагане на вещества като флуорид, повечето видове паста за зъби, чешмяната вода, някои хранителни добавки, както и излишната захар и подсладители в диетата.

Според източните учения и религии, декалцифицирането на епифизната жлеза се разглежда като начин за нейното „събуждане” и отваряне на духовните канали на човека. Смята се, че чрез пречистване на епифизата и чрез духовни практики като медитация и визуализация може да се постигне просветление, ясновидски възприятия и по-високи състояния на съзнанието.

Не случайно един от най-почитаните символи във Ватикана е този на шишарката, тъй като епифизата има подобна форма.

Силите, които придобива човек при пълното отваряне на “третото око” се свързват с прякото и моментно създаване на реалността. Неподготвеният за този процес ум е една от най-големите опасности пред практикуващите различни практики за отваряне на епифизата. Точно поради тази причина в древната йога се работи на първо място върху успокояването на ума и контрола на мислите.

Ключът към спирането на допълнителна калцификация на епифизната жлеза е да се избягват причинителите й, които се откриват предимно в диетата:

Халогениди – съединения на флуор, хлор и бром. Флуоридите се привличат от епифизната жлеза повече от всяка друга част на тялото. Там те образуват кристали калциев фосфат. Избягвайте паста за зъби с флуор и пийте изворна или филтрирана вода.

Калциевите добавки са една от най-големите причини за калцификация. Не ги пийте безразборно и постоянно.

Чешмяната вода също съдържа много калцифициращи вещества.

Живакът е вреден за епифизната жлеза поради отровната си природа.

Вредни за организма вещества, храни и напитки като: пестициди, подсладители, алкохол, кафе и цигари.

Отстраняването на токсичните натрупвания в епифизната жлеза е напълно реално и би могло да бъде постигнато с желание и постоянство.

Пчелен мед– храната с най-висока вибрационна стойност на планетата. Спомага активно за пречистването на епифизата.

Чесънът спомага за декалцификацията, тъй като е в състояние да разтваря калция.

Черен шоколад– какаото е детоксикатор за епифизата във високи дози поради антиоксидантното си съдържание.

Лимонена киселина– препоръчително е да приемате три супени лъжици лимонена киселина или 7 лимона всеки ден на гладно в продължение на три седмици. Добре е да смесвате сока с изворна вода, за да не повредите емайла на зъбите си.

Масло от риган и масло от Нийм- действат като естествен антибиотик срещу нанобактериите в организма, които създават около себе си черупки от калций. Една от теориите за калцификацията на епифизата се фокусира именно на тези нанобактерии.

Активатор X (Комбинация от витамин K1 и витамин K2)- това е мощен детоксикатор, особено когато е смесен с Витамин А и D3. Може да обърне процеса на артеросклероза и да възстанови ензимния баланс.

MSM: диметил сулфонил, DMSO2 и метил-сулфонил-метан, е съдържащо сяра вещество, което се среща в почти всички тъкани на тялото. Предлага се като забавяща стареенето добавка, както и за обща детоксикация. Също така е полезен за косата, кожата, ноктите и изграждане на костите. Започнете с начална доза и увеличавайте до около 7,000-10,000 мг на ден. Като цяло MSM започва да работи ефективно при по-високи дози.

Мелатонинът– мнозина смятат, че мелатонинът, който се произвежда от епифизата, помага за премахване на флуорида и за разпадане на съществуващата калцификация.

Йод– клинично е доказано, че премахва натриевия флуорид от тялото чрез урината под формата на калциев флуорид.

Пречистване с аметист– директното полагане на кристала в областта на третото око или излагането му на слънчева светлина непосредствено пред него.

Медитативни техники– една от добре известните практики за отваряне на “третото око” е така наречената тратака. На санскрит думата означава “постоянен поглед.” Това е проста, но мощна форма на медитация, която е известна в почти всички религиозни системи и  мистични школи от древността. Християни в продължение на векове, практикували Тратака върху икони, пламъка на свещ и религиозни символи.Суфите практикували тратака основно в точката на междувеждието.

Сух пост- една от най-мощните техники за пречистване на епифизата и свързване с фините измерения. Както Иисус Христос, така и Мойсей са постили в продължение на 40 дни в пустинята, за да получат достъп до висшите енергии и познание.

drugata-realnost.com


image0 (9K)