Приключи един оптимистичен проект за ЩАСТИЕ в образованието

Приключи един оптимистичен проект, както създателите и организатори на събитието наричат проекта НОЩ (Неформално Образование за Щастие).

Клуб „Отворено общество“ с удовлетворение отчете вчера (5 декември) резултатите от дейностите по проекта за Неформално Образование по Щастие.

[ad id=“263680″]

Идеята за извънкласното обучение намери радушна подкрепа както от педагогическите среди, така и от родителската общност и най-много естествено – от самите деца. Доколко у нас е необходима трансформация на сегашния просветен модел и доколко модерното политическо говорене за промяна допринася за образователната ни реформа? Проектът НОЩ постигна оптимистичната си цел – да зареди с нова, положителна енергия стандартното българско училище. Детството е деликатен феномен и инвестицията в децата е най-смисленото инвестиране в бъдещето! В това се опита да убеди широкото обществено мнение информационната кампания по проекта.

[ad id=“225664″]
Приключването на един проект винаги натъжава, но позитивните нагласи на Клуб „Отворено общество“ сполучливо се допълниха от стартирането на новия проект: „Чудеса в музея на Чудомир“. През последните години, в опит за привличане на нови посетители и задълбочаване на музейното преживяване, все повече музеи започват да разчитат на различни технологични средства. В България те са по-малко от пръстите на едната ръка. Очакваме интерактивният екскурзовод да направи истински Чудеса в музея на Чудомир.

Това обявиха в Стара Загора: ръководителят на проекта Лена Драголова, психологът д-р Дончо Донев, психологът Минчо Николов и Павлина Балева, преподавател във Второ основно училище „Петко Славейков“ – Стара Загора.


image0 (9K)