Природата в помощ при аритмия

Аритмията засяга голяма част от хората в напреднала възраст, но напоследък все по-често се оплакват и млади хора. Необходимо е състоянието да бъде наблюдавано от кардиолог, който да прецени какво трябва да се направи. Но не бива да забравяме и помощта на природата. Ето някои съвети,които могат да са ви от полза при пристъп на аритмия:

Как да нормализираме ритъма на сърцето

Умерен натиск върху очните ябълки в продължение на няколко секунди
Изкуствено предизвикване на повръщане
Дълбоко вдишване със задържане на въздуха и задържане за 5, 10, 15 секунди

Дъвчете парченце джинджифил

Джинджифилът помага при бронхит и простуди, влияе благотворно върху лигавиците на горните дихателни пътища, подпомага функциите на стомашно-чревния тракт, спомага за подобряване на дискомфорта, освобождава от газове и така предпазва от гастрокардиален синдром.
След като измиете и обелите джинджифила, може да дъвчете по малко от него всеки ден . Джинджифилът може и да се настърже ситно и да се добави към билковите чайове- по половин чаена лъжичка.

Опънете гръбнак като котките
За гръбначния стълб – наблюдавайте котките! Много пъти през деня котките се протягат. Многократното повторение на подобни движения през деня ще подобри състоянието на гръбнака и ще подкрепи нормализирането на сърдечния пулс.

Мед с лимон и индрише
Това е рецепта на Петър Димков. Измиват се добре с гореща вода 5-6 лимона. Разрязват се на четири, премахват се семките. Смилат се с корите и се разбъркват добре с 1 кг мед, 10-15 ситно нарязани листа от индрише, 20-25 настъргани сладки бадема или кайсиеви ядки. Приема се по една супена лъжица 3-4 пъти дневно преди хранене.

Чай от магарешки трън
Две супени лъжици цветове от магарешки трън се варят 5 минути в половин литър вода. Чаят може да кисне още 15-20 минути и се прецежда. Изпива се на 3-4 пъти през деня.

Запарка от имел, глог и маточина
Промените в температурите, рязкото понижение на атмосферното налягане, големите амлитуди в температурата обременяват сърцето. Една комбинация от три билки идва на помощ  в такива дни– бял имел, глог цвят и листа, маточина. Смесват се на равни части, например по 50 г, и се разбъркват добре. По 1-2 чаени лъжички от тази смес се запарват 10 минути в чаша вряла вода, прецежда се и чаят се изпива. Тези билки успокояват, премахват спазмите, помагат за регулиране на сърдечния ритъм. Може да се приемат от 3 до 6 чаши през деня.

Източник: hapche.bg


image0 (9K)