Природата в помощ при лечение на увредена щитовидна жлеза

Щитовидната жлеза е най-важната жлеза с вътрешна секреция в организма.
Благодарение на хормоните, които щитовидната жлеза произвежда се осъществява правилната обмяна на веществата – въглехидрати, мазнини, соли и белтъци. Изключително важно е правилното хранене. За здрава щитовидна жлеза трябва да приемате храни, богати на йод, на мед, на желязо и на манган.

[ad id=“225664″]

Подходящи храни са глухарчето, червените боровинки, шипки, пресните орехи, сурово кашу, лешници и бадеми.

Много хора страдат от нарушение на функциите на щитовидната жлеза. Тези нарушения се предизвикват от стероидите, пикочогонните средства, противозачатъчни лекарства, както и от лекарства, понижаващи кръвното налягане. Освен обичайните мерки, които се предписват от лекарите, може да се обърнете за помощ към природата, която ни е дала ефективни средства за лечение на щитовидната жлеза.

Народната медицина в помощ при увредена щитовидна жлеза:

Лимон и мед:
Измийте добре 2 или 3 лимона и ги настържете или пасирайте заедно с кората, добавете 1 ч.ч. домашен мед към сместа. Съхранявайте в стъклен буркан с винт в хладилника през лятото и вземайте от нея по 1 с.л. 3 пъти през деня след хранене. Когато свърши тази доза, направете почивка от поне 7 дена.

[ad id=“263680″]

Орехи:

Знаем, орехите са полезни, защото съдържат йод. Освен в зелената обвивка, йод има и в ципата, която обвива ядките и тя е много полезна и за щитовидната жлеза. Накиснете обелени от кората орехи в чаша с вода и ги оставете 2-3 часа да накиснат заедно с ципата, за да набъбнат. Изяжте ги така както са сурови и влажни.

Мед и орехи
Тази рецепта подсилва имунната система, бори се против пролетна умора и предпазва от грип, полезна е и за щитовидната жлеза.
Счукайте 3 или 4 ореха и след това ги смесете с 2-3 с.л. домашен мед. Хапвайте от този елексир по 1 с.л. сутрин на гладно, пише lekuva.net


image0 (9K)