Проверяват ваксината на Pfizer за тежка алергична реакция

Фармацевтичната компания Pfizer ще провери внимателно данните за появата на тежка алергична реакция при медицински работник в американския щат Аляска към ваксината срещу коронавирус, разработена от нея в партньорство с германската BioNTech, предават световните осведомителни агенции.

„Ние не разполагаме с всички подробности от доклада от Аляска за потенциално тежка алергична реакция, но активно си взаимодействаме с държавните медицински власти“, каза компанията.

„Ще следим отблизо всички съобщения за тежки алергични реакции след прилагането на ваксината и, ако е необходимо, ще актуализираме списъка с противопоказания. Инструкциите за употреба включват ясни предупреждения и предпазни мерки, които трябва да се вземат предвид.“ добавиха от компанията.

Предпазва ли? Какви са страничните ефекти? Документ от САЩ хвърля светлина върху ваксината на Pfizer

Британските медицински власти посъветваха хората, склонни към алергии, да се въздържат от ваксинация срещу новия коронавирус с Pfizer и BioNTech.

Двама пациенти, ваксинирали се на 8 декември, са развили алергична реакция.

В началото на декември Великобритания стана първата западна държава, която одобри ваксина срещу коронавируса. Последваха Канада, САЩ и други държави.

България също е сред страните, закупили дози.


image0 (9K)