„Продължаваме промяната“ ще номинира Никола Минчев за шеф на парламента и Кирил Петков за премиер

„Продължаваме промяната“ ще предложи депутата Никола Минчев за председател на Народното събрание, а Кирил Петков – за министър-председател. Това каза самият Петков на влизане в парламента.

В петък се провежда първото заседание на 47-ото Народно събрание. То е третото избрано в рамките на тази година след вторите поред предсрочни избори на 14 ноември.

По традиция първото заседание беше открито от най-възрастния депутат в залата – този път това е Силви Кирилов от „Има такъв народ“. В речта си той призова народните представители да загърбят различията си в името на България.

След клетвата на депутатите президентът Румен Радев направи обръщение от трибуната на Народното събрание.

Кирил Петков е лидер на най-многобройната парламентарна група в този парламент – тази на формацията „Продължаваме промяната“, която той основа заедно с Асен Василев. Двамата бяха министри на икономиката и финансите в пърия състав на служебния кабинет, излъчен от държавния глаа през май.

Преди заседанието на парламента Петков каза още, че се надява до края на следващата седмица да бъде подписано коалиционно споразумение между „Продължаваме промяната“, БСП, „Има такъв народ“ и „Демократична България“. По думите му, ако това се случи, дотогава би следвало България да има редовно правителство.

Христо Иванов от „Демократична България“ потвърди, че преговорите между четирите потенциални коалиционни партньори продължават.

www.svobodnaevropa.bg, · Copyright (c) 2018. RFE/RL, Inc. Препубликувано със съгласието на Radio Free Europe/Radio Liberty, 1201 Connecticut Ave NW, Ste 400, Washington DC 20036………. .


image0 (9K)