Протестиращи нахлуха в Областната управа в Шумен

Граждани, протестиращи срещу ниските доходи в Шумен, влязоха в сградата на Областната управа, където за кратко напрежението се покачи. Областният управител Стефан Желев ги посрещна във фоайето пред кабинета си. Хората му задаваха въпроси защо заплатите в Шумен са ниски, данъците високи, защо градът обезлюдява.

Областният управител предложи да разговаря в кабинета си с представители на протестиращите, докато те настояваха той да отговори пред всички. Започнаха скандирания „Оставка“, в крайна сметка Стефан Желев прие в кабинета си няколко майки, участнички в протеста.

После те бяха приети в зала 203 на Общината и от кмета на Шумен Любомир Христов, като разговорът продължава повече от час и половина, съобщи радио „Фокус-Шумен“. Присъстваха още зам.-кметът Боян Тодоров, както и секретарят на Общината.

Хората се събраха първо пред Общината към 11 ч., където за кратко спряха движението, като се разхождаха по пешеходната пътека. Протестиращите изразиха искания за по-високи доходи и по-добри условия и стандарт на живот, за да отгледат децата си в България и др. Чуха се искания за справедливост и наказани за грешките на прехода. Протестиращите настояваха кметът да ги приеме, но след като им бе казано, че приемният му ден е 26 ноември, те се насочиха към областната управа.


image0 (9K)