Протестно автошествие премина през София

В Добрич в протеста се включиха 20-тина автомобила, които изнервиха гражданите, създавайки тапи по пътищата в града

Около 14 автомобила с 24 души се включиха в планираното за днес автошествие в столицата, предаде „Фокус“.

Протестната демонстрация бе запланувана мащабно – с два лъча от автомобили, тръгващи от „Люлин” и „Младост” и събиращи се в центъра, на пл. „Александър Батенберг“, като съобщенията бяха, че столицата ще бъде блокирана.

Там в 14.00 часа гражданите трябваше да се съберат на поредния протест срещу цените на горивата и високите данъци, но това не се случи.

Въпреки това полицейското присъствие в района към момента е изключително засилено.

Протестно автошествие от 20-тина автомобила срещу държавното управление и политическата система премина през основни булеварди в Добрич в най-натоварените часове за трафика в съботния ден – от 11.00 до 13.00 часа.

С надути клаксони и развети български знамена автоколоната, предвождана от полицейски патрул и около десетина мотоциклета, премина по маршрута „гонките“ (бивши „Вторични суровини“), бул. „Добруджа“, бул. „25 септември“, района край Пожарната, бул. „Русия“, бул. „25 септември“, бул. „3 март“ и обратно до „гонките“.

Въпреки присъствието на представители на органите на реда на места се получи струпване на превозни средства, например на кръстовището при автогарата, където светофарите не работят и много коли се наложи да изчакат бавното преминаване на автоколоната. Дори и след нейното преминаване на кръстовището движението остана затруднено, защото много граждани на Добрич са излезли в тези часове с колите си.

Автоколоната на протестиращите бе от около 20 автомобила, но след тях се беше натрупала друга автоколона от непротестиращи 15-20 коли. Тези, които протестираха, се движеха с включени аварийни светлини, което ги отличаваше от останалите граждани, участници в движението.


image0 (9K)