Проф. Овчаров защити Боил Банов: Стига с тези оставки, никой няма да иска да стане министър

Стига с тези оставки! Вече ще има глад за министри, защото никой няма да иска да се хваща с това нещо. Така археологът и съветник на Министерството на културата проф. Николай Овчаров защити министъра на културата Боил Банов в скандала „Ало, Банов съм“.

Той припомни, че по времето, за което става дума в изнесените от БСП данни, цялата работа по Ларгото легнала на плещите на Боил Банов заради заболяването на тогавашния министър на културата Вежди Рашидов и на другия зам.-министър по това време Бони Петрунова.

Сега говорим за 700 000 лева, но ако до 15 декември 2015 година, не беше ремонтирано Ларгото, държавата трябваше да връща 15 млн. лева, категоричен беше Овчаров пред Нова телевизия.

Проф. Николай Овчаров нямал никаква информация, че министър Боил Банов е бил изнудван четири години.

„Дни наред слушахме люти закани да се извадят невероятни неща и накрая Банов. Министърът на културата се оказа най-големият престъпник. Най-малко съм очаквал срещу него да се извади нещо“, заяви проф. Овчаров.

„Аз много добре знам как се печели европейски проект. Например с Перперикон. Много трудно се печели такова нещо“, поясни той.


image0 (9K)