Проф. Чорбанов в болница с К-19

Един от най-големите COVID-19 критици в България – проф. Андрей Чорбанов, е приет в болница след положителен тест. Той е с двустранна бронхопневмония и по информация на математикът Петър Велков състоянието му се влошава след близо седмица с температура и двоен прием на антибиотици.

„Проф. Чорбанов е приет на 19 март в болница, въпреки ограничения брой легла. Диагнозата му е потвърдена с PCR тест и скенер”, пише Велков.

На 25 февруари по телевизията проф. Чорбанов призна, че е прекарал вируса още в първия сериозен пик през ноември. Тогава той заяви, че няма да се ваксинира, тъй като, по думите му, прекаралите заболяването развиват траен имунитет срещу вируса, който е много по-силен от този, придобит чрез имунизация.

“Пожелавам бързо оздравяване на Чорбанов, понякога някои на собствен гръб трябва да изпитат през какъв ад минават стотици обикновени българи, за да спрат да „хранят „егото си и да сеят престъпна дезинформация. На война знаете какво се случва с дезинформаторите, а ние сме в тежка, необявена такава…“ Надявам се, въпреки че знам, че няма да се случи – той да издържи най-после и теста за човечността и да промени поведението и позициите си, когато излезе от болницата!“, завърва коментара си Петър Велков.


image0 (9K)