Путин предложи строги санкции за провинилите се банкери

Руският президент Владимир Путин възложи на правителството и органите на реда да налагат ограничения на пътуващите в чужбина банкери, с доказателства за отнети активи. Това  съобщава РИА „Новости“.

На официална среща между Путин и Елвира Набулина, ръководител на Централната банка, е отбелязано, че причините за фалита на банките не са само икономически, но и престъпни деяния. Например, някои банки, по думите и, приемат пари от клиентите си, без да ги записват в документ.

„Ние не можем да ги намерим, защото това не е отразено в документите. И разбира се, тук би трябвало да се намесят правоприлагащите органи, които да гарантират сигурност на гражданите и наказание за виновните. “ – добави тя.

Набулина заяви, че има много случаи, когато банкерите отиват в чужбина, където получават активите. И за да бьдат наказани, те трябва да се върнат в Русия.

Според президентът е невъзможно да се ограничи свободата на хората, но обществото и инвеститорите трябва да бъдат защитени от всякакви криминални прояви.

ПРЕВОД:ЗАРАТА


image0 (9K)