Първа Национална младежка джаз сцена в Стара Загора

На 19 и 20 април в Регионална библиотека „Захарий Княжески“ ще се проведе първата Национална младежка джаз сцена 2017 – Стара Загора.

Стартът ще бъде даден на 19 април (сряда) от 19 часа стартът от ученици и преподавателите от НУМСИ „Христина Морфова“ Надя Тончева, Павел Петков и Атанас Георгиев. Гост музиканти ще бъдат Митко Русев -китара, Митя Йорданов – пиано, Петър Ганев – барабани, Милен Стойков -саксофон и Христо Мичев -баскитара.

След концерта ще има кратка презентация на изпълнения -преработки от Кирил Тодор в Колежа в Бъркли.
От 20 часа започва концертът на Вокален ансамбъл „Спектрум“ и Акапелна формация „Христина Морфова“. Специален гост ще бъде композиторът и Почетен гражданин на Стара Загора академик Кирил Тодоров. Поводът за заслужения реверанс е 80-годишнината на маестрото.

На 20 април от 11 часа в камерната зала на НУМСИ „Христина Морфова“ ще се проведе уърк шоп на тема „Основи на импровизацията“. Водещ ще бъде Петър Салчев – преподавател в АМТИ -Пловдив.

От 14 часа в Международния младежки център ще има прожекция на филма „Птицата“ за живота на популярния джаз музикант Чарли Паркър.

От 19 часа в Регионална библиотека „Захарий Княжески“ ще започне концерт от ученици и преподаватели НУМСИ „Панчо Владигеров“ Бургас.

Финалът на събитието е от 20 часа с концерт на студенти и преподаватели от АМТИ Пловдив.

Източник: dolap.bg


image0 (9K)