Първи епизод на един от най-гледаните сериали – „Опасно изкушение“

Тази вечер в българския ефир се завърта новата сага „Опасно изкушение“. Събитията ще се „подслонят“ в друга огромна къща край Босфора.

„Опасно изкушение“ тръгва на мястото на „Безмилостен град“

Ще се завържат интриги и противопоставяне между бедни и богати, стремежи и желания, постигани с недотам позволени средства и разбира се – любовни драми. Това е един от най-гледаните турски сериали, познат с оригиналното си заглавие „Забранената ябълка“.

И нека започне епизод ПЪРВИ:

„Богатите са странни хора. Вярват, че могат да купят всичките ни мечти, целият ни живот за пари.“ Това са реплики на една от главните героини в теленовелата – младата Йълдъз, наета от заможно семейство да бъде сервитьорка. Момичето е младо и амбицирано да си осигури по-добро бъдеще. Много бързо обаче ѝ става ясно защо са я взели на работа.

„Безмилостен град“ ФИНАЛЪТ: Само те знаят, че е последна тази тяхна прегръдка

Разяснява ѝ го господарката Ендер, която иска от прислужницата да съблазни съпруга ѝ, тя да ги хване в някоя хотелска стая и така да си осигури развод по вина на мъжа ѝ с обвинението в изневяра. Което пък да ѝ даде сигурност, че той няма да я остави без пукната стотинка след разтрогване на брака. Богаташката съответно обещава много щедро заплащане за „услугата“.

Кратка предистория на последвалите събития, разказани от младата Йълдъз:

Преди да започне работа в холдинга на богаташите, тя е салонен управител в едно заведение, където със завист наблюдава как жените от хайлайфа харчат парите на мъжете си. Момичето открито бленува за подобен охолен живот. Именно в луксозния ресторант Йълдъз се запознава с Ендер, която по-късно коренно ще промени нейния живот и този на сестра ѝ Зейнеп. Тук един ден тя вижда и своя принц Мете, за когото иска да се омъжи, но той идва с друга жена и се прави, че не я познава.

В семейството на Ендер и Халит Аргун обаче няма и капчица щастие. Тя е поредната съпруга на крупния турски бизнесмен, родила му е син, който вече е на около 14-15 години, и всички, заедно с две по-големи, доведени дъщери от минали бракове на мъжа ѝ, съжителстват под един покрив. Момичетата не харесват мащехата си и всячески се опитват да се заяждат с нея, а Халит е груб и сякаш трудно понася жена си.

В това гнездо на оси влиза Йълдъз, която се е поблазнила от тройно по-високата заплата, без да знае за коварния план на Ендер. Но и това скоро ѝ се изяснява.

Въпреки нараненото си достойнство Йълдъз отново излиза с Мете, когато той ѝ се обажда. Отиват на вечеря в посредствена гостилница, където младият мъж открито заявява, че няма намерение да се жени за селянка като нея. Момичето избухва и си тръгва просълзено. Амбицията ѝ да се задоми за заможен мъж обаче още повече се изостря и тя се заклева да я осъществи.

Зейнеп е на работа при красавеца Алихан, на когото помага да не се изложи пред журналисти. Нека не пропускаме факта, че Зейнеп също е хубаво, прелестно момиче и е много по-здравомислеща от сестра си Йълдъз и здраво стъпила на земята.

А Йълдъз отива в дома на Аргун и се запознава с Халит, чиято слава на женкар върви и преди него. На следващата сутрин новата „диетоложка“ и сервитьорка вече е в кабинета на Халит и понеже той е диабетик, тя трябва да следи за неговото здравословно хранене. Докато той пие някакъв зелен бъркоч, който тя му е занесла, богаташът я моли да остане при него, за да поеме по-леко неприятната напитка.

Пред външни хора Халит и Ендер се държат един с друг сякаш са най-влюбените гълъбчета на света, но отношенията им в действителност изобщо не са такива.


image0 (9K)