Първокласничка от Стара Загора с второ място от Национална изложба

Рисунката на Божидара Боянова от 1. Б клас на СУ „Христо Смирненски“ – Стара Загора, с ръководител Благовестина Василева, е класирана на второ място в Национална изложба на ученическото творчество „Заедно“.

Темата на изложбата е „Заедно срещу насилието в училище“. Право на участие имат всички ученици от I до IV клас. Няма ограничение относно материалите, инструментите или техниката на рисуване.

Целите на изложбата са да популяризира ролята на съвременното училище за подкрепа процеса на осъзнаване и приемане индивидуалността на всеки ученик, да покаже възможностите за развитие на децата със специални образователни потребности и да популяризира приобщаването като процес.

Организатори на изложбата са начално училище „Цани Гинчев“ – град Лясковец с подкрепата на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните при Община Лясковец, Сдружение за споделено учене „Ела“ и Институт за изследване на интелектуалната недостатъчност и аутистичния спектър.

Изложбата ще бъде открита на 16 юни 2021г. от 17.00 часа на площад „Възраждане“ в Лясковец.

Радио „Междучасие“ донесе престижно отличие за старозагорско училище

В края на учебната година първолаците зарадваха родители, учители и ученици с красиво тържество на тема: „Вече сме грамотни“

С много артистичност, старание и вълнение малките ученици рецитираха стихове, пяха песни и танцуваха под звуците на популярни детски песни. Изпълненията бяха посветени както на знанието и радостта от това, че са вече грамотни, така и на предстоящата ваканция.

Празникът завърши с много усмивки, радост и аплодисменти. Директорът на училището – Пенка Трандева пожела на първокласниците да са любознателни и трудолюбиви и се снима с тях и учителите им за спомен.


image0 (9K)