Разбийте конкуренцията, момчета!

Отборът на старозагорските пожарникари замина за Четвъртия международен турнир по пожароприложен спорт за Купа „Одесос“, който стартира днес на стадион „Локомотив“ във Варна.

[ad id=“225664″]

В ранното утро на 18 септември, в деня, в който вечерта над Стара Загора лумна голям пожар, представители на Районната служба в града тръгнаха за Варна. Директорът на ПБЗН Стара Загора комисар Стоян Колев уточни за ЗАРАТА, че всички участници в отбора са извън графика на смените и тяхното участие е предварително планирано, като са осигурени достатъчно екипи за справяне с непредвидени ситуации. Тези турнири са за повишаване на физическата подготовка на служителите ни и са вид тренировъчен процес, който подобрява професионалното им ниво.

Колегите са отлично подготвени, надяваме се на много добро представяне, коментира Стоян Колев.

[ad id=“236993″]

Турнирът започна в 9 часа на стадион „Локомотив“, а официалното откриване е на пристанище Варна, където ще бъде направена и демонстрация на техниката на Служба пожарна безопасност и и защита на населението. Участват 11 клуба от Чехия, Молдова, Словакия, Румъния и България. Българските тимове са 5, сред които е и старозагорският.

Дисциплините, в които ще се проведе състезанието са изкачване с щурмова стълба, 100-метрова пътека с препятствия, пожарна щафета 4×100 и бойно разгръщане от мотопомпа.

Стана ясно, че има възможност другата година Варна да бъде домакин на Световно първенство по пожароприложен спорт за младежи и девойки. Любопитното е, че в турнира предстои и демонстрация от млади огнеборци – дечица на 6 и 7 години.


image0 (9K)