Развитие на историята около отравянето на руския шпионин и дъщеря му

Бившият руски шпионин Сергей Скрипал е изписан от болница, съобщи BBC.

[ad id=“225664″]

На 4 март 66-годишният бивш полковник от руското Главно разузнавателно управление (ГРУ) и 33-годишната му дъщеря Юлия бяха открити в безсъзнание на пейка пред търговски център в южния британски град Солсбъри.

[ad id=“263680″]

Властите в Лондон твърдят, че Скрипал и дъщеря му са натровени с веществото „Новичок“. Те обявиха, че дори и изложеният на него човек да оживее, може да му бъдат нанесени необратитими поражения. За щастие, в началото на април и дъщерята на Скрипал беше изписана в добро здравословно състояние от британска болница.

[ad id=“236999″]

Смята се, че то е разработено от съветската армия. Пострадал е и британски полицай, който пристигнал на мястото на инцидента.

[ad id=“218001″]

На 15 март Великобритания, САЩ, Германия, Франция обявиха, че Русия е отговорна за първото използване на нервнопаралитично вещество за атака в Европа от Втората световна война насам. Четирите държави определиха случилото се като „нападение срещу суверенитета на Великобритания„. Те добавиха, че това е недвусмислено нарушение на Конвенцията за химически оръжия и на международното право.“


image0 (9K)