Разрешиха мистерията с изчезналия самолет MH370?

Мистерията със самолета MH370 на „Малайзийските авиолинии“, който ичезна през 2014 година, е разрешена. Поне това твърдят експерти, цитирани от медиите в Австралия.

[ad id=“225664″]

Самолетът е изчезнал в резултат на самоубийствена мисия на капитана на полета Захари Ахмад Шах. Заключението е на международни специалисти по въздушен транспорт, които обсъдиха инцидента по време на австралийско телевизионно предаване. Експертите смятат, че пилотът е отвлякъл самолета и го е разбил в южната част на Индийския океан. Той е знаел, че MH370 няма да бъде открит в тази част от океана, смятат специалистите.

[ad id=“263680″]

Това е планирано, това е умишлено. Продължително време е било подготвяно„, каза Мартин Долан, ръководител на Бюрото за безопасност на транспорта на Австралия.

В продължение на две години Долан ръководеше издирването на самолета. Той отхвърля вероятността да е извършена терористична атака, защото никой не бил поел отговорност за случилото се.

[ad id=“236993″]

На 8 март 2014 година изчезна пътнически самолет на „Малайзийските авиолинии“, изпълняващ полет от Куала Лумпур до Пекин. На борда имаше 239 души. Последва най-голямото издирване в историята на авиацията. До момента то е безуспешно.

[ad id=“236999″]

До момента са похарчени над 200 милиона долара за откриването на самолета. Издирвателните операции, които бяха ръководени от австралийски експерти, бяха прекратени през януари 2017 година.

Анализ на сателитна информация единствено показва, че самолетът е изразходил горивото си и е паднал в Индийския океан, западно от Австралия.

[ad id=“218001″]

Властите в Малайзия са претърсили жилищата на двамата пилоти – 53-годишният Захари Ахмад Шах и Фарик Абдул Хамид. Иззети са компютри, които показват, че капитанът на полета Ахмад Шах е използвал софтуер за симулация на летене, за да се подготви да отклони самолета от маршрута му.


image0 (9K)