Разрязвате листо Алое и забравяте за скъпите кремове

Листо от растението Алое вместо скъп козметичен крем? Не само е възможно, но е и препоръчително.

Свойствата и качествата на Алое Вера са известни от древността. Оттогава то се използва както в козметиката, така и в медицината.

[ad id=“225664″]
Растението е с дебели и сочни листа, от които се извлича горчива смола. Използва се сгъстения сок от листата му за стимулиране на заздравяването на раните при изгаряне, след рентгеново облъчване и др. Притежава силно противомикробно действие.

Съществуват над 200 разновидности Алое, но най-ценно за човечеството е лечебното Алое Барбадензис Милър (Алое Вера).

И така, нека си говорим за козметика и за вълшебното листо Алое, което сте отрязали, за да направите кожата си по-здрава и по-красива.

Листото се държи на хладно, най-добре в хладилник, като долната част, от която ще режете, е хубаво да е затворена в хартиена торба или запечатана с домакинско фолио, за да не изсъхва.

Вечер, след като добре почистите лицето си с тоалетно мляко и тоник, отрязвате резен от листото, не по-дебело от малкия ви пръст.

Разрязвате самото листо на две по дължина и пред вас се разкрива богатата на вещества желеобразна вътрешност на алоето.

За нея казват, че има способността да създава „втора кожа“. Помага при всякакви кожни проблеми – от пъпчици до изгаряния, детския атопичен дерматит също се повлиява добре и сърбежите си отиват.

Нужно е само да намажете лицето си с половин листо алое и да оставите да подейства в продължение на 20-ина минути.

После отмивате с топла вода. Ако пък просто премахнете лекото опъващо усещане с лек масаж на лицето, можете да останете с алоето чак до сутринта. Тогава ще усетите кожата си мека и хидратирана като след най-хубавата маска. Не е случайно, гелът от алое все пак съдържа 99% вода.

[ad id=“263680″]

Лист от алое можете да използвате и за налагане върху изгорени от слънцето рамене или при изгаряния в кухнята.

При ежедневна употреба в продължение на две седмици ще видите, че и пигментните петна по лицето ви са намалели.


image0 (9K)