Разцеплението при патриотите е категорично и комично

Бившият депутат от Патриотичния фронт и председател на Комисията за борба с корупцията в 43-ия парламент обяви, че напуска формацията. Той посочи, че излиза от политиката и отказва да бъде номиниран за депутат. Решението си Николов обяви в декларация до медиите, подкрепена от общинския председател на НФСБ в Добрич Ивелин Пейчев.

Валентин Николов е възмутен, че решенията в Коалиция „Обединени патриоти“ се вземат на „тъмно“ и авторитарно относно подредбата на листите за депутати, незачитайки мнението на редовите членове и местните ръководства на партийните структури. „Няма проведени събрания по места, поне в област Добрич е така. Това е абсолютно недопустимо за една демократична партия”, посочва Николов.

От своя страна Ангел Джамбазки заяви от ефира на Нова телевизия, че „решения на бутилка водка няма при патриотите“.

Николов се включи в ефир, за да разясни отново защо е напуснал формацията: „Напускането на Байрактаров няма нищо общо с мен. За мен тази коалиция вече стана абсолютно безпринципна. Зад мен седи и добричката организация. Не е нормално хора, които до вчера се съдиха, плюха и едва ли не се сбиха, аз, който съм съдил Волен Сидеров два пъти, да бъда с него в една коалиция“, поде той. „Аз още на президентските избори изразих мнението си, всички бяха съгласни с мен. Тогава се съобразих да не изразявам мнението си гласно. Сега съм свободен гражданин“, завърши той.
Ангел Джамбазки изслуша мълчаливо думите на бившия си колега и заяви: „След като мина регистрацията започнаха тези неща. И двамата напуснали са членове на НФСБ, няма как да коментирам действията на членовете на тази приятелска наша формация. Това са нормални неща, случвали са се преди, ще се случват и в бъдеще. Все пак аз си направих изводите след всичко това“, заяви Ангел Джамбазки.

http://BNews.bg


image0 (9K)