Рашидов: Г-жо Нинова, кой създаде Банев и Арабаджиев? Мъжът ви къде работи?

„Г-жо Нинова, вие днес сте на тема „олигарх“. Два мандата бях министър. Много олигарси се изредиха при мен, за да ме карат да сменям статути на културни паметници, но не го направих. Нямате право да ни обвинявате в лобизъм.“ Това заяви председателят на парламентарната комисия по култура и медии Вежди Рашидов от трибуната на парламента, предаде Novini.bg.

„Кой създаде Николай Банев, Ветко Арабаджиев, мъжа ви къде работи – не са ли ваши кадри – олигарси, обърна се той към лидера на БСП.

„В какво обвинявате депутатите тук? Недейте с тези популистки изказвания. Аз не съм лобирал за никого. Не ви прави чест“, упрекна Рашидов Нинова.

„Подхвърляме си олигарси днес. Олигарсите са всички богати хора, свързани с властта. Свиквайте с протестите срещу вас, защото те ще продължат.“ Това пък коментира Крум Зарков от БСП.

Рашидов му отговори, че олигарсите са създадени от БСП. „Ако напиша книга, ще ви стане лошо. Молете си да не живея дълго, защото и аз съм решил да напиша книга. Тези хора са свързани с властта от времето на Беров. Тази тема я спрете – тя работи против вас“, апелира той.


image0 (9K)