Реал (Мадрид) изхвърли Байерн (Мюнхен) след продължения

В реванша „белия балет“ постигна успех с 4:2 след продължения и с общ резултат 6:3 продължава в следващата фаза. В редовното време Байерн спечели с 2:1, но в допълнителните 30 минути Реал отбеляза три безответни попадения.

През първото полувреме голове не паднаха, но осем минути след началото на втората част Роберт Левандовски откри резултата за гостите. Полякът се разписа от дузпа, отсъдена за нарушение на Каземиро срещу Ариен Робен.

В 76-ата минута Реал изравни. Каземиро се пребори за топката и хитро центрира към Кристиано Роналдо, който се измъкна от двама бранители и с глава матира Мануел Нойер.

Само минута по-късно обаче Байерн отново поведе. Серхио Рамос си отбеляза автогол, след като чукна топката неориентирано назад, но Кейлор Навас не бе там и не успя да я достигне.

Шест минути преди края на редовните 90 минути баварците останаха с 10 души на терена. Артуро Видал бе изгонен, като решението на Виктор Касай със сигурност ще предизвика множество дискусии.

Редовното време завърши 1:2 и така мачът влезе в продължения. В края на първото от тях Роналдо се разписа за 2:2. Попадението обаче бе от явна засада, която не бе отсъдена.

В 109-ата минута Реал затвърди класирането си на полуфинал. Марсело като на шега мина през четирима защитници и сам срещу вратаря подаде встрани към Роналдо, който вкара на празна врата и оформи своя хеттрик.

Малко по-късно домакините стигнаха и до четвърти гол. Марко Асенсио премина с лекота през Матс Хумелс и насочи по диагонала за крайното 4:2.

В другият четврътфинал Атлетико (Мадрид) отстрани английския шампион Лестър и си осигури място на полуфиналите. В реваша испанците завършиха 1:1, след като бяха спечелили първия двубой в Мадрид с 1:0.


image0 (9K)