Реал Мадрид отново падна, Зидан поставен на дръвника

Виляреал постигна впечатляваща победа с 1:0 при гостуването си на Реал (Мадрид) и се изкачи на 4-о място в класирането след 19 мача. Бъдещето на треньора на мадричани Зинедин Зидан е поставено под въпрос, след серията слаби мачове, които изигра водения от него отбор.

Срещата мина с доста спорни моменти, като домакините имаха претенции за дузпи, а също така и за засада при гола на „Жълтата подводница“.

Пабло Форналс вкара единствения гол за Виляреал в 87-ата минута след контраатака. Денис Черишев проби от дясно и центрира към Родри Ернандес, като при този пас останаха съмнения за засада. Все пак Ернандес напредна, но стреля в краката на вратаря Кейлор Навас. Отбитата топка попадна във Форналс, който прехвърли падналия страж и отбеляза.

[ad id=“263680″]

Защитаващите титлата играчи от Мадрид доминираха през огромна част от срещата, но в крайна сметка Виляреал си тръгна с първа победа от 18 гостувания на Сантяго Бернабеу. Разочарованите домакини на два пъти преди почивката имаха претенции за дузпи.

Бранителят на гостите Алваро Гонсалес трябва да бъде щастлив, че не беше наказан с дузпа и евентуално картон заради игра с ръка при удар с глава на Гарет Бейл. Секунди преди края на първото полувреме Кристиано Роналдо искаше наказателен удар в своя полза, след като Марио Гаспар го събори.

[ad id=“263680″]

Съдията Алберто Ундиано Майенко подмина и двете им претенции, а разочарованието за Реал продължи и след почивката, когато Роналдо пропусна да вкара сам срещу вратаря. Стражът на Виляреал Серхио Асенхо имаше и още няколко добри изяви след почивката, за да затвърди солидното представяне на тима си.

След този резултат Реал Мадрид има едва една победа от последните пет мача в Ла Лига и изостават с 16 точки от техния голям съперник Барселона, който гостува на Реал Сосиедад в неделя.


image0 (9K)