Реал Мадрид отстрани Сити след драма с дузпи

Съставът на Реал Мадрид отстрани след изпълнение на дузпи тима на Манчестър Сити и се класира за полуфиналите на Шампионската лига на Европа по футбол. В редовното време и продълженията двубоят на „Етихад“ завърши 1:1 и се стигна до изпълнението на дузпи. При тях „кралете“ се оказаха по точни и спечелиха с 4:3.
Първият двубой на „Сантиаго Бернабеу“ завърши 3:3.

Реал Мадрид поведе в резултата с 1:0 в 12-ата минута. „Кралете“ организираха бърза контраатака, при която Джуд Белингам получи добър извеждащ пас. След това английският футболист подаде на Валверде, а той продължи към Винисиус, той центрира към Родриго, който беше изпуснат от Кайл Уокър и стреля отблизо, но Едерсон успя да спаси. След това топката отново попадна в Родриго, който този път не пропусна да се разпише в опразнената врата.

Манчестър Сити изравни резултата в 76-ата минута. Жереми Доку проби по левия фланг, като този път Белингам не успя да му се противопостави. Антонио Рюдигер не успя да изчисти топката, а я заложи на Кевин Де Бройне, който отблизо не пропусна да я вкара във вратата на Андрий Лунин.

В редовните 90 минути срещата завърши 1:1 и се стигна до продължения.

Рюдигер направи много сериозен пропуск във втората минута на добавеното време на първото продължение. Браим Диас с добър пас намери в наказателното поле Рюдигер, който стреля, но над напречната греда в аут.

Победителят от сблъсъка между Манчестър Сити и Реал Мадрид се реши след изпълнението на дузпи.

Първо Сити получи психологическо предимство след пропуска на Лука Модрич. После обаче Бернардо Силва опита „Паненка“, но Лунин остана в средата на вратата и спаси, а после извади и удара на Матео Ковачич.
Антонио Рюдигер вкара – 4:3 и Реал Мадрид е на полуфинал.

Отборът на Байерн Мюнхен също се класира за полуфиналите.

Баварците отстраниха Арсенал с общ резултат 3:2, след като го победи с 1:0 в четвъртфиналния мач-реванш. Двубоят на „Алианц Арена“ премина под знака на тактическото надлъгване между Томас Тухел и Микел Артета, като единственото попадение падна в 64-ата минута, а негов автор бе Йозуа Кимих.

Лерой Сане проби по десния фланг и центрира, но Давид Рая отби. Топката достигна до Рафаел Герейро на левия фланг, а португалецът центрира към точката за изпълнение на дузпа, а там Йозуа Кимих се измъкна от персоналния си пазач и след удар с глава след плонж опъна мрежата зад стража на Арсенал.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

https://www.dnes.bg/


image0 (9K)