Революция в зареждането на смартфон!

Какво ви е необходимо, за да заредите батерията на своя смартфон, таблет или друго високотехнологично устройство? Контакт, зарядно устройство, кабел и, разбира се, за малко да забравим – самото устройство!

Ако става дума за определен флагмански модел, от списъка може да бъде изваден кабелът, тъй като все по-популярно става безжичното зареждане. Съвсем скоро обаче, благодарение на усилията на инженери от южнокорейската компания Samsung, дължината на списъка отново ще се съкрати.

Как? Хайде да разберем!

Става дума за патент на Samsung, който ясно говори за плановете за развитие на технологиите. В близко бъдеще платформата за безжично зареждане ще стане доста по-висока. В тази промяна няма естетически основания. Както съобщават представители на Patently Mobile, по-големият обем позволява да се използват два резонатора, които могат едновременно да генерират вертикални и хоризонтални магнитни полета. По този начин устройството ще се зарежда не само поставено на задния си панел, но и в позиция настрани.

Изненадите не са свършили! Лекото скосяване на горния ръб на зарядното устройство ще позволи да се получи по-лесно достъп до информацията на екрана на смартфона.

И накрая – със зарядното ще можете да зареждате батериите на няколко устройства едновременно. А това няма как да не ви зарадва.

Прочети повече на: profit.bg


image0 (9K)