Редица страни връщат мерките срещу разпространението на коронавируса

Редица страни съобщават за увеличаване на случаите на заразени с коронавирус. Поради това правителствата им обсъждат връщането на по-строгите ограничителни мерки, коментират експерти.

В световен мащаб над 23 837 000 са потвърдените случаи на заразени с Covid-19. Над 817 600 от носителите на вируса са починали (worldometers.info).

Франция и Италия през последните дни регистрират най-висок брой заразени от месец май насам.

Германия предупреди гражданите си да не посещават региона на френската столица Париж, като и Лазурния бряг заради увеличение на броя на заразените с коронавирус.

Испания съобщава, че ситуацията може да наложи въвеждането на „драстични мерки“, като налагането на карантина в отделни райни или ограничаване на свободата на придвижване на населението. В автономна Каталуния регионалните власти засилиха мерките срещу вируса. Те забраниха на едно място да се събират повече от десет души. Същата забрана е в сила и в испанската столица Мадрид.

От понеделник учениците над 12 години в част от Обединеното кралство (Шотландия) ще носят маски, когато са в коридорите, училищните автобуси и зоните, където по принцип се струпват повече деца.

От Хонконг, Белгия и Нидерландия съобщават и за единични засега случаи на повторно заразяване с вируса.

 

 

 


image0 (9K)