Резервите на Лудогорец биха ЦСКА в София пред 10 000

ЦСКА загуби у дома с 0:1 от Лудогорец в мач от 2-ия кръг на Първа лига. Груба грешка на вратаря Георги Китанов позволи на Върджил Мисиджан да реши мача в началото на второто полувреме.
„Червените“ завършиха мача с 10 души след втори жълт картон на Кевин Меркадо.

[ad id=“218001″]
Подкрепяни от около 10 000 души на стадион Българска армия, играчите на ЦСКА отново не успяха да победят Лудогорец и продължиха негативната си серия без успех срещу шампионите за първенство.
Старши треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев започна с голяма част от резервите в отбора, като остави извън състава основни играчи като Козмин Моци, Светослав Дяков, Марселиньо, Кафу, Вандерсон и Клаудиу Кешерю.
Двата отбора се вкопчиха в битката още с началния съдийски сигнал. В 5-а минута Кишада стреля опасно от разстояние, но топката премина над напречната греда на Георги Китанов.
В 24-а минута Лудогорец отново атакува опасно, Китанов спаси удара на Жоао Паоло.

[ad id=“218001″]
Най-добрата възможност за гол за ЦСКА до почивката пропиля Кирил Десподов, който се озова на стрелкова позиция в 36-а минута, но силният му удар бе париран от стража на гостите.
Второто полувреме започна кошмарно за „червените“. Груба грешка на вратаря Георги Китанов позволи на Върджил Мисиджан да откри резултата в полза на Лудогорец. Китанов не успя да улови една безобидна на пръв поглед топка и за Мисиджан не остана друго, освен да прати топката в опразнената мрежа.
Ситуацията за ЦСКА се усложни допълнително, след като в 58-а минута главният рефер Ивайло Стоянов показа втори жълт картон на Кевин Меркадо за симулация и остави домакините с 10 души.
До края „червените“ така и не намериха сили да атакуват по-опасно. Домакините действаха мудно и бяха лесно предвидими в офанзивен план.

[ad id=“218001″]
Влезлият като резерва за Лудогорец Джонатан Кафу пропусна чисто положение 5 минути преди края, когато с глава отблизо стреля над вратата.


image0 (9K)