Ремонтът на магистрала „Тракия“ започва, движението между Пловдив и Стара Загора ще е затруднено

От днес движението по част от автомагистрала „Тракия“ между Пловдив и Стара Загора ще бъде ограничено. Причината е началото на ремонт в участъка от 134-тия до 156-ия километър. Той е строен преди повече от 20 години и е в изключително лошо състояние.

[ad id=“225664″]

Движението в посока Бургас ще се пренасочи към пътен възел „Пловдив – Изток“ – по стария път 1-8, ще стига до село Поповци и от там ще се качва на второкласния път номер 66. На пътен възел „Плодовитово“ тежкотоварните камиони обратно ще слизат на магистралата. От същото място ще се отбива и движението в посока София. Като отново на пътен възел „Пловдив – Изток“ ТИР-овете ще могат отново да се качат на магистралата.

[ad id=“263680″]

Освен преасфалтиране в участъка от 134-тия до 156-ия километър – се предвижда ремонт на настилката, отводнителни дейности, нова хоризонтална маркировка, възстановяване на пътни знаци, подмяна на мантинелите. Ще се работи поетапно, като първо ще се ремонтира платното към Бургас, а движението на леките автомобили ще бъде двупосочно в лентата към София.

[ad id=“236999″]

В отсечката, която ще се ремонтира, максимално допустимата скорост за леките автомобили ще бъде 70 километра в час. След като завърши ремонтът в платното за Бургас, ще започне обновяването на платното за София. На пътноподдържащото дружество е разпоредено на обекта да се работи с пълна мобилизация. Целта е ремонтните дейности и в двете посоки да завършат до 30 юни, преди началото на активния туристически сезон.


image0 (9K)